bljnoorwegen.reismee.nl

Op de boot naar Oslo

Na het ontbijt, waarbij Jasper met menig vreemde vrouw (jong of oud) zat te sjansen en de stukken brood ons om de oren vlogen zijn we op ons gemak naar de boot gegaan. Bij de paspoortcontrole kregen we een papiertje met een kinderwagen erop die we op de voorruit konden plakken. Bij de “grenscontrole” werd ons gevraagd om de alarmlichten aan te zetten. Dit was een teken voor de stewards dat we als een van de eersten de boot op mochten. Via een speciale rij reden we langs alle auto’s en konden we Jasper niet snel daarna uit zijn autostoeltje verlossen.

We bleven deze avond op de boot slapen, dus gingen er flink wat spullen mee naar de kajuit. Als een soort pakezels gingen met de lift naar de centrale hal. De boot “Color Magic” is echt immens groot. Voorzien van een theater, casino, zwembad, bioscoop, winkelstraat en diverse restaurants. We waanden ons in een pretpark. Vanuit hier gingen we door naar het zonnedek, want we konden de kamer pas na 13.15 uur in.

Nadat we eindelijk onze spullen in de kamer konden afgooien, hebben we lekker een ijsje gekocht. Het was behoorlijk warm op het zonnedek. Rond 14 uur ging de boot dan eindelijk vertrekken. Dit werd aangekondigd door tot vijf maal toe te toeteren. Bij de eerste keer schrok Jasper zich helemaal een hoedje. We stonden dan ook wel erg dicht bij de scheephoorn. Bij de tweede keer toeteren barste Jasper in tranen uit en hij wist niet wat hem overkwam. Lieke heeft nog geprobeerd z’n oren af te dekken, maar helaas met weinig resultaat. Dan maar even uit de buggy om lekker veilig bij mama van de schrik te bekomen. Jasper was overigens niet de enige die was geschrokken. Mening reiziger zag wit van schrik. Het was dan ook wel echt heel erg luid en diverse mensen hadden het met Jasper te doen.

Op zoek naar entertainment voor Jasper kwamen we een speelruimte tegen. Hier heeft Jasper heerlijk rondgekropen én gelopen. Toen er andere kinderen bij kwamen was Jasper helemaal blij. Samen met een iets ouder Noors meisje heeft hij voor het eerst “vadertje en mødertje” gespeeld in een echt huisje.


Daarna zijn we naar het theater gegaan voor de Kids show. De show was wat ingewikkeld (en in het Noors) voor Jasper maar de dansjes en liedjes van de showpoppen vond hij wel interessant. Hij zat druk mee te wijzen en te klappen en had een dikke grijns op zijn gezicht.

Na deze drukke ochtend en middag was het toch echt tijd voor Jasper om nog even te slapen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. In de 3 persoonskajuit was in eerste instantie geen bedje voor Jasper. Volgens het reisbureau zou er een bed met een net zijn. Dit was echter een heel laag hekje waar Jasper zich echt niet door zou laten tegenhouden. Gelukkig konden we ter plaatse nog een campingbedje krijgen. Nu werd het de truc om hem in slaap te laten vallen ondanks onze aanwezigheid. Om te voorkomen dat Jasper ons zou zien hadden we een laken gespannen. Dit werkte verbazingwekkend goed en hij heeft goed geslapen. Papa en mama moesten zich echter in het donker vermaken. Dat klinkt spannender dan dat het was. Bas lag boven in de hoogslaper, Lieke beneden naast Jasper. Romantisch hoor!

Rond half 6 hadden we een reservering in het buffetrestaurant. Het lopend buffet was wel een uitdaging aangezien Jasper momenteel nogal last heeft van verlatingsangst. Niet van papa overigens….maar zodra Lieke weg loopt zit Bas met een huilend kind. Het duurde dan ook wel even voor Lieke terug was aangezien het behoorlijk druk was en er keuze was uit wel 100 gerechten. Gelukkig kon Bas Jasper toch nog kalmeren en hebben we heerlijk gegeten.

Na een korte wandeling door de “winkelstraat” hebben we Jasper lekker op bed gelegd en zijn we allebei naar ons eigen bedje gegaan.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!